Kongsfjordfjellet 2017

I juli, etter en sein vår – og en enda senere sommer – var det tid for fisketur på Kongsfjordfjellet.
Valget falt på et område med flere vann innenfor kort rekkevidde slik at vi fikk dekket endel i løpet av de to dagene vi hadde til rådighet.
Ettersom ingen av oss hadde fisket i dette området tidligere var vi usikre på fisket. Hvilken størrelse kunne vi forvente og hvordan var kvaliteten på fisken?

Vannene på Kongsfjord er lett tilgjengelig fra veien og det er ikke lange marsjen før du kan begynne å fiske. Dette er ikke området hvor du kan gå i dagevis uten å møte mennesker, iallefall hvis du holder i relativ nærhet til veien. Her er bobilene parkert på rasteplassene og det er flere hyttefelt i nærheten. Vi valgte oss ut et område hvor det ikke var hytter i nærheten, men møtte på flere som var ute på fisketur. Stedet virker å være populært blant finske fisketurister.

Starten av turen var grei, selv om det ble noe vandring over snø. Fabelaktig vær, men nokså mye vind. Vinden var faktisk litt deilig ettersom det var godt med mygg når man fant litt ly.
Håpet var at vi skulle treffe på skikkelig fiskebett, men de første vannene var ikke akkurat lovende. Kast på kast, men ikke noen respons. Dermed vandret vi videre til neste vann hvor vi etter ett part kast fikk noen røyer på 3-4 hekto.

Fisket var greit, men det var ikke helt den størrelsen vi hadde håpet på. Dermed la vi ut på en vandring fra vann til vann, uten at fisken ble større av den grunn. Faktisk hadde det vannet vi valgte som base den største fisken. Det ble ikke de store fangstene, fisken var bitevillig, men størrelsen var ikke akkurat det vi håpet på. Vi fisket opp nok til at det ble en middag, men den ble en nedtur. Fisken var ikke av den kvaliteten vi er vant til. En og annen røye hadde rødskjær i seg, men de fleste var nesten hvite i kjøttet. Smaken var heller ikke noe spesielt god. Mulig det finnes bedre fisk i andre vann. Vi prøvde mange ulike sluker, men det var spinnere med kombinasjon av kobber og rødt/oransje som fungerte best.

Terrenget er lett på Kongsfjordfjellet. En og annen myr må man krysse, men det meste er lett turterreng. Området er utsatt for dårlig vær og det er neppe noen vits i å ta turen hit når været er surt.

Det var mange stygge leirplasser langs vannene. Her er et eksempel på etterlatenskapene vi fant. Nesten utrolig at man kan gå fra sånt! Det er tydelig at området har et betydelig besøk sommer og vinter – og at det er mange som ikke gidder å bære ned søppelet.

Vi ryddet selvfølgelig etter oss og gjorde bålet klart til nestemann. Det er ikke mye brensel i dette terrenget og en leirplass med brensel er kjempehyggelig når man skal slå leir.

Alt i alt var ikke Kongsfjordfjellet det vi håpte på, men det finnes forhåpentligvis bedre vann der enn de vi fisket i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *