Kinasluken ble redningen på fisketuren

For en stund siden importerte jeg et lite opplag med sluker fra Kina som jeg selger to stk for 50 kr inkludert porto.
Disse har jeg hatt med meg på fisketurer uten at jeg har tatt meg tid til å teste dem noe særlig, noe som utvilsomt har vært en tabbe siden de har vist seg effektive på både røye og ørret.

I sommer tok jeg en kveldstur til et vann hvor jeg planla å gå en tur med oteren for å få litt fisk i fryseboksen (det er ikke helt sportsfiske, men duger godt når man skal fylle litt i fryseren). Vel fremme ved vannet oppdaget jeg at jeg hadde glemt bøyla til fjøla – og da er det jo umulig å fiske med den. Heldigvis hadde jeg stanga med meg. Det var relativt mørkt og nokså mye vind. Jeg prøvde med spinnere og skjesluker av ulike størrelser uten at det ble noe napp. Til slutt fant jeg disse kinaslukene i bunnen av fiskeveska og tenkte at det skader ikke å prøve de litt. Valgte en variant med gullrefleks. På første kastet landet jeg en ørret på halvkiloet, og de neste kastene kom det stadig napp. Mistet et par stykker, men på en knapp halvtime hadde jeg landet fire røyer og en ørret. Denne sluken blir fast inventar i slukveska fremover. Den kaster langt og beveger seg flott i vannet.

Kinasluken berget fangsten og det ble en liten middag også denne gangen. Anbefaler å ha et par av denne sluken i fiskeveska.Passer fint i litt overskyet vær.

Lyst på denne sluken? Send en epost til: post@slukfabrikken.no Finnes i rødt, blått, gull og sølv. Vekta er ca 10 gram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *